Cristocea a semnat cu Viitorul! "Vreau să ajut echipa să promoveze"

de cristi.voinea | Marti, 6 Iul 2010, 15:54 | 1 comentarii

Cel mai important transfer realizat de FC Viitorul în această vară îl reprezintă înregimentarea lui Vasilică Cristocea. În vârstă de 29 de ani, Cristocea a ales să-şi continue cariera alături de FC Viitorul după ce a devenit jucător liber de contract în urma despărţirii de FC Farul.

Cu 221 de prezenţe şi 32 de goluri înscrise în Liga I pentru FC Farul, Steaua şi Ceahlăul Piatra Neamţ, Cristocea a devenit cel mai experimentat jucător din lotul formaţiei FC Viitorul.

Crezi că apasă o responsabilitate mai mare pe umerii tăi având în vedere că, la 29 de ani, eşti cel mai experimentat jucător al echipei?
Este, într-adevăr, o responsabilitate mai mare. Voi încerca să ajut cu ce pot, atât pe teren, cât şi în vestiar. Şi eu, la rândul meu, am învăţat în carieră de la cei mai bătrâni.

Ce îţi propui cu FC Viitorul?
Este un proiect îndrăzneţ, de mare viitor, şi îmi doresc să fac parte din familia FC Viitorul. Îmi doresc să pun umărul la promovarea echipei în Liga I, indiferent că acest lucru se va întâmpla în primul an sau în anii următori. Voi încerca să fiu un exemplu pentru cei mai tineri jucători din cadrul lotului.

Ai avut mai multe propuneri de a-ţi continua cariera, însă de ce ai ales FC Viitorul?
Soţia a născut de curând şi mi-am dorit mult să rămân acasă, alături de fetiţa mea. În plus, domnul Hagi însuşi mi-a prezentat proiectul şi am fost impresionat. Decizia de a continua alături de FC Viitorul poate reprezenta şi o relansare a carierei mele pentru că, dacă voi avea evoluţii bune, pot sosi oferte ce îmi pot revitaliza viitorul.

Ce ştii despre viitorii tăi colegi?
Am jucat împotriva câtorva dintre actualii mei colegi, iar pe câţiva dintre ei îi cunosc de la Farul. Pe cei mai mulţi îi ştiu doar de la televizor. Ştiu că sunt foarte mulţi jucători tineri, iar 4-5 dintre ei sunt jucători indispensabili loturilor naţionale de juniori. Îmi va face plăcere să joc cu ei şi vreau să-i ajut să ia ce-i mai bun de la mine.

Ce ştii despre noii antrenori?
Îl cunosc foarte bine pe Cătălin Anghel, încă de când era jucător. În urmă cu doi ani chiar m-am pregătit sub comanda sa timp de două săptămâni când antrena pe CSO Ovidiu. Este un antrenor tânăr, care folosește metode moderne de pregătire și în ciuda vârstei fragede a înregistrat deja rezultate foarte bune.

Care consideri că este cea mai mare performanță a carierei tale?
În egală măsură consider că finala Cupei României jucată cu Farul (contra lui Dinamo, în 2005), semifinala de Cupa UEFA susținută cu Steaua (contra lui Middlesbrough, în 2006) și cele două calificări cu Steaua în grupele Ligii Campionilor (2007 și 2008) sunt cele mai mari realizări ale carierei mele.

Ai avut momente când te-ai gândit să renunți la cariera de fotbalist?
A fost un moment dificil în viața mea când am plecat de la Steaua și mi-a trecut prin gând să abandonez activitatea fotbalistică. Ar fi fost o decizie pripită și mă bucur că nu am dus-o la îndeplinire.

Ai evoluat de-a lungul carierei mijlocaș, atacant, dar și fundaș. Pe care post te simți în largul tău?
Așa e, în ultima perioadă am fost nevoit să joc și fundaș și chiar m-am descurcat. Consider totuși că de la mijloc în sus este locul meu. Nu contează că sunt folosit mijlocaș lateral, mijlocaș central sau atacant.

sursă: academiahagi.ro

» Mai multe articole din categoria Seria I

COMENTARII (1)

ADAUGA UN COMENTARIU
catalin.sport
Comentarii: 6
Trimite mesaj
Profil
06.07.2010, 21:30 | CITEAZA
#1
www.prelungiri.ro - Ciprian Paniat manager general la Sport Club Bacau

Adauga comentariu:


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu
Pastreaza-ma logat! Recupereaza parola Cont nou

ARTICOLELE CELE MAI ...