3 puncte şi mulţi nervi

de cosminprisca | Luni, 13 Sep 2010, 18:32 | 0 comentarii

După victoria din Cupă, 1–0 cu uniriştii lui Marius Baciu, fotbaliştii sibieni de la CSU Voința au câştigat, sâmbătă, primul meci în campionat. La fel ca şi în competiţia KO, golul victoriei a fost reuşit de Radu Neguţ.

 Partida de pe "Municipal" a fost stricată de cei 2 arbitri de sex feminin, centralul Dorcioman şi asistenta Petruţa Iugulescu luând câteva decizii halucinante.

Nu ştiu dacă s-a găsit cineva, cel puţin dintre suporterii echipei sibiene, care să parieze altfel decât 1 solist pe meciul dintre CSU Voinţa şi gruparea din Zăvoi. Cu siguranţă însă că, dacă ar fi fost totuşi vreun ins care să bifeze X sau 2 în dreptul meciului mai sus amintit, acesta ori nu are deloc habar de cu ce se mănâncă sportul rege, ori chiar visează să dea lovitura, într-o bună zi. Jucătorii lui Alex Pelici urmau să întâlnească o echipă aflată în degringoladă după ce, în această săptămână, a schimbat aproape în totalitate lotul de jucători. Noii sosiţi, ultimii chiar în noaptea de dinaintea partidei, abia au reuşit să-şi înveţe colegii pe nume, aşa că sibienii se aşteptau să aibă în faţă o victimă sigură.
Începutul de meci a fost perfect pentru CSU Voinţa. La prima acţiune, Radu Neguţ a verticalizat, pentru Iulian Popa, care a scăpat singur cu Tufişi şi l-a învins cu un şut din interiorul careului, nu fără emoţii însă, goal-keeper-ul reuşind să atingă mingea ('2). Balauru ('5) şi Rădulescu ('17) au replicat slab, de fiecare dată reluând alături. Mai periculoşi au fost tot sibienii, Măjer punându-l în dificultate pe portarul formaţiei vizitatoare, cu o "torpilă" de la 30 de metri ('7). Tufişi şi-a mai salvat în două rânduri echipa ('21 şi '25), iar la bolta lui Olteanu, din colţul careului mare, mingea a trecut milimetric pe lângă vinclu ('37). Beza ('34) şi Măjer, în alte două rânduri ('39 şi '41), au exersat şutul de la distanţă, dar de fiecare dată mingea a trecut alături. Poarta apărată de Tufişi era sub asediu. Dar, a venit minutul 45. Florin Sandu a pătruns pe stânga şi a centrat în faţa porţii, pentru Gogoşoiu - un fotbalist luat de la Universitatea Craiova, care ne aduce aminte de Mihai Costea - şi acesta a pus latul, reuşind egalarea.
Oaspeţii au prins curaj, astfel că sibienilor le-a fost mai greu să se apropie de buturile apărate de Tufişi, în debutul reprizei secunde. Abia după 10 minute jucătorii lui Alex Pelici au semănat din nou pericol în careul advers, dar Fl. Sandu a respins din apropierea liniei porţii, la şutul lui Iulian Popa, iar Hardău a trimis peste transversală.
Salvatorul din meciul de Cupă, cu Unirea Alba Iulia, Radu Neguţ, a readus Voinţa în avantaj, la jumătatea reprizei. Forika a trimis în careu, Apostol i-a aşezat mingea atacantului, care n-a iertat ('65): 2-1.
Ultimul sfert de oră a fost al oaspeţilor, care au căutat cu disperare golul egalizator. Lazar a scos de sub transversală la şutul lui Văidean, din lovitură liberă ('79), Posteucă a reluat spectaculos, dar alături ('80), iar Gogoşoiu a trimis milimetric pe lângă bară ('87), pentru ca, în prelungiri, Lazar să reţină "capul" acestuia din doar 3 metri. La iureşul oaspeţilor a contribuit şi centralul Cristina Dorcioman, care i-a lăsat pe sibieni cu un om în minus din minutul 83, când Beza a fost trimis prea uşor la cabine.

CSU VOINŢA
(alb cu verde)
91. Lazar 6 - 6. Forika 6, 23. D. Apostol 6, 3. N. Grigore (cpt.) 7 - 22. Cl. Bunea 5,5, 5. Beza 6,5, 8. Măjer 6, 18. Buican '73) 6, 20. I. Olteanu 6 - 9. Hardău 5,5 (17. Tătar '62) 6, 10. R. Neguţ 7 (30. D. Miclea '86), 14. I. Popa 7. Director tehnic: Jan Gavrilă. Antrenori: Alexandru Pelici, Darius Miclea. Rezerve neutilizate: 12. Zăvoi, 26. Cîrstean, 19. Hallmen, 24. C. Lungu.

CSM RM. VÎLCEA
(albastru cu alb)
27. Tufişi 6 - 8. Tomozei 5, 14. Diţă (cpt.) 5, 4. Posteucă 5, 23. Fl. Sandu 5 - 10. Balauru 5,5 (7. Oct. Vasile '62) 5, 17. Văidean 5 (15. Pîrvu '85), 19. Cr. Bratu 5, 20. Ganea 5 - 11. M. Rădulescu 5 (21. Kutlacik '46) 5, 9. Gogoşoiu 6,5.
Antrenori: Sorin Bucuroaia, Dumitru Teleşpan. Rezerve neutilizate: 1. Chiriţă, 22. Hapaină, 3. I. Popescu, 2. M. Popa.

Sibiu
Stadion:
"Municipal". Spectatori: circa 1.000. Gazon: excelent. Timp: însorit.
Evoluţia scorului:
1-0, min. 2 - I. Popa;
1-1, min. 45 - Gogoşoiu;
2-1, min. 65 - R. Neguţ.
Arbitru: Cristina Dorcioman (Cîmpulung Muscel) 5. Asistenţi: Flavius Damaschin (Timişoara) 7, Petruţa Iugulescu (Tîrgovişte) 5. Rezervă: Claudiu Rusu (Cluj-Napoca).
Observatori: Nicuşor Asandei (Reşiţa), Valer Nichimiş (Alba Iulia).
Cartonaşe galbene: N. Grigore '22, I. Olteanu '35, Beza '51, '83, Cl. Bunea '73, Tătar '90+3 / Gogoşoiu '30. Cartonaşe roşii: Beza '83 / -.
Raportul şuturilor: 10-5 (pe poartă 5-1). Cornere: 3-3. Ofsaiduri: 2-2. Raportul şuturilor: 10-9.
Omul meciului: Radu Neguţ (CSU Voinţa).

CSU Voinţa - CSM Rm. Vîlcea, minut cu minut
'2, 1-0 - Iulian Popa înscrie cu un şut plasat, din interiorul careului, din poziţie de singur cu portarul, fructificând o pasă în adâncime a lui Radu Neguţ; '5 - Balauru şutează mult peste transversală, de la 25 de metri; '7 - Tufişi parează mingea şutată de Măjer, de la 30 de metri; '8 - I. Popa şutează imprecis, de la 22-23 de metri; '17 - Rădulescu reia peste transversală, cu capul, în urma unui corner de pe partea stângă; '21 - Hardău trimite în faţa porţii, pentru R. Neguţ, dar Tufişi intervine şi parează, în careul mic; '22 - cartonaş galben N. Grigore (CSU Voinţa); '25 - Tufişi se întinde şi reţine mingea centrată de Cl. Bunea, pentru Hardău, singur în gura porţii; '30 - cartonaş galben Gogoşoiu (CSM Rm. Vîlcea); '34 - Beza şutează peste transversală, de la 23-24 de metri; '35 - cartonaş galben I. Olteanu (CSU Voinţa); '37 - I. Olteanu trimite o boltă, din colţul stâng al careului mare, mingea trece de puţin pe lângă vinclu, la colţul lung; '39 - Măjer şutează peste transversală, de la 30 de metri; '41 - Măjer trimite de puţin peste poartă, de la 25 de metri; '44 - mingea şutată de Tomozei, de la 30 de metri, e deviată în corner de un jucător sibian; '45, 1-1 - Gogoşoiu îl învinge pe Lazar cu un şut cu latul, din centrul careului, la o centrare de pe stânga a lui Fl. Sandu; '46 - schimbare Kutlacik - M. Rădulescu (CSM Rm. Vîlcea); '51 - cartonaş galben Beza (CSU Voinţa); '54 - Fl. Sandu respinge din apropierea liniei porţii mingea expediată cu capul din marginea suprafeţei de pedeapsă de I. Popa, apoi Hardău trimite peste transversală, tot cu capul, din centrul careului mare; '62 - schimbare Oct. Vasile - Balauru (CSM Rm. Vîlcea); '63 - schimbare Tătar - Hardău (CSU Voinţa); '65, 2-1 - R. Neguţ înscrie cu capul, la o fază în care Forika a centrat, iar Apostol i-a aşezat mingea atacantului, cu capul; '73 - cartonaş galben Cl. Bunea (CSU Voinţa); '73 - schimbare Buican - Măjer (CSU Voinţa); '79 - Lazar scoate de sub transversală mingea şutată de Văidean dintr-o lovitură liberă, de la 25 de metri, lateral stânga; '80 - Posteucă reia pe lângă bară, la colţul lung, din "foarfecă"; '83 - cartonaş galben şi eliminare Beza (CSU Voinţa); '85 - schimbare Pîrvu - Văidean (CSM Rm. Vîlcea); '86 - schimbare R. Neguţ - D. Miclea (CSU Voinţa); '87 - Gogoşoiu trimite milimetric pe lângă bară, de la 11-12 metri; '90+2 - Lazar reţine mingea reluată cu capul de Gogoşoiu din 3 metri; '90+3 - cartonaş galben Tătar (CSU Voinţa).

"Costică Vîlcea" la "oficială"
Meciul dintre CSU Voinţa şi CSM Rm. Vîlcea a fost urmărit de la tribuna oficială a "Municipalului" şi de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Acesta afirmase recent că îşi doreşte să revină în fotbal, după ce a fost eliberat din arest, inculpat în "Dosarul Penescu". Conform unor surse, el este deja preşedintele grupării din Rm. Vîlcea. "Costică Vîlcea" a părăsit îngândurat arena din Parcul Sub Arini, la finalul întâlnirii.

Centralul Dorcioman, într-o singură direcţie
Arbitrul Cristina Dorcioman a avut o prestaţie pro-Vîlcea pe toată durata întâlnirii. Faulturi asemănătoare, centralul le-a judecat diferit, "îngălbenindu-i" pe sibieni dar iertându-i de fiecare dată pe jucătorii formaţiei vizitatoare. Astfel, "alb-verzii" au fost sancţionaţi cu, nici mai mult, nici mai puţin decât 6 cartonaşe galbene şi unul roşu, în vreme ce CSM Rm. Vîlcea a primit un singur "galben".
Nici colaborarea dintre centralul Cristina Dorcioman şi asistentul de pe partea tribunei întâi, Petruţa Iugulescu, nu a fost una strălucită. În mai multe situaţii cele două s-au invitat reciproc în luarea deciziilor, culminând cu o situaţie în care sibienii ar fi trebuit să beneficieze de o lovitură de la colţul terenului, dar în care s-a dictat, în cele din urmă, aut de poartă după secunde bune de aşteptare.

Un Burlac(u) la Sibiu
CSU Voinţa a perfectat, zilele trecute, încă un transfer. După ce s-a pregătit câteva zile sub comanda lui Alexandru Pelici, fundaşul Marius Burlacu a încercat un transfer la o altă grupare din Seria a II-a a eşalonului secund, Petrolul Ploieşti, din câte se pare, însă în cele din urmă a revenit la CSU Voinţa, club cu care a şi semnat. În vârstă de 25 de ani, născut pe 29 octombrie '85, Burlacu a mai evoluat la Tractorul Braşov, Forex Braşov şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Galeria a intrat abia după pauză
Forţele de ordine le-au interzis suporterilor să pătrundă în tribună, cu puţin timp înaintea debutului jocului de sâmbătă. Motivul? Deşi li s-a explicat de mai multe ori că, pentru a putea fi lăsaţi să intre gratis, e nevoie de un tabel care să cuprindă numele şi datele din buletin ale fiecăruia, nici de data aceasta fanii nu s-au conformat. Abia după pauză suporterii Voinţei au fost lăsaţi să pătrundă în incinta arenei, luându-şi locul obişnuit, la Peluza Sud. La finalul întâlnirii, reprezentanţi au galeriei sibiene au mers la discuţii cu oficialii clubului, pentru a găsi o soluţie pentru evitarea altor situaţii de genul acesta, pe viitor.

Încă aşteaptă "cărţile verzi"
Doi dintre jucătorii din lotul echipei sibiene, fundaşul Andrei Şeran şi vârful de atac Paul Dragomir, încă nu şi-au primit "cărţile verzi", astfel că nu intră în calculele antrenorului Alexandru Pelici. Tehnicianul grupării de pe "Municipal" nădăjduieşte că îi va avea la dispoziţie pe cei 2 cât mai repede. "Din câte am auzit, cel puţin în cazul lui Şeran sunt şanse ca lucrurile să se rezolve în următoarele zile. Se pare că săptămâna viitoare (n.a. aceasta) îi va veni «cartea verde»", a afirmat Pelici.

Echipă legitimată cu o zi înainte
În primul "unsprezece" al formaţiei vizitatoare s-a regăsit un singur jucător din lotul cu care au fost abordate primele două partide din campionat, şi anume Laurenţiu Văidean. Restul de 10 au fost legitimaţi abia cu o zi înainte de meciul de la Sibiu. ”Pe 3 dintre jucători i-am aşteptat la aeroport, noaptea aceasta. Ei au venit direct la Sibiu şi au intrat în teren”, a afirmat unul dintre oficialii grupării din Zăvoi. Printre cei care s-au aflat în teren, cu CSU Voinţa, s-au numărat Florin Sandu, Adrian Ganea (ambii trimişi de Poli Timişoara la Urziceni, dar redirecţionaţi între timp spre Rm. Vîlcea), vârful de atac Gogoşoiu (adus de la Universitatea Craiova, la pachet cu alţi 2 juniori), Rădulescu, Tomozei, Balauru (toţi 3 de la FC Snagov), ex-ieşeanul Cristi Bratu, fostul fundaş al Argeşului, Nicolae Diţă, care a şi purtat banderola de căpitan. Totodată, fostul antrenor cu portarii, Robert Tufişi, s-a aflat între buturi, fiind unul dintre remarcaţii formaţiei din Rm. Vîlcea.

Autor Ovidiu Boica

Tag-uri: csu voința,

» Mai multe articole din categoria Seria a II-a

Adauga comentariu:


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu
Pastreaza-ma logat! Recupereaza parola Cont nou

ARTICOLELE CELE MAI ...