S-au bucurat degeaba! FC Bihor nu a primit licenţa pentru Liga I

Postat de cristi.voinea in Seria a II-a pe Luni, 6 Iun 2011

Clubul FC Bihor, care a promovat în Liga I la finalul campionatului recent încheiat, nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, informează un comunicat al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), postat pe site-ul oficial.

Ceahlăul, Petrolul, Concordia Chiajna, CS Mioveni, FC Bihor Oradea, CSU Voinţa Sibiu, AFC Săgeata Năvodari, AFC Botoşani, FC Viitorul Constanţa şi UTA Arad au fost cele zece cluburi cel mai bine clasate la finalul turului ediţiei trecute a Ligii a II-a, care au solicitat licenţă pentru prima ligă. Dintre acestea, Voinţa Sibiu, Săgeata Năvodari, FC Botoşani, UTA Arad şi Viitorul Constanţa nu au primit-o din partea Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor.

Voinţa şi Săgeata au contestat această decizie, iar Comisia de Apel le-a admis memoriile. În cazul FC Bihor, directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru., a făcut apel, iar acesta a fost admis, astfel că i s-a refuzat licenţa grupării bihorene.

Astfel, echipele nou-promovate Ceahlăul, Concordia şi Petrolul vor putea evolua în Liga I în sezonul viitor, în timp ce FC Bihor va aştepta Comitetul Executiv al FRF din 20 iunie, care va lua în discuţie o eventuală schimbare a ROAF-ului.

În aceeaşi situaţie cu FC Bihor mai sunt vicecampioana FC Timişoara şi Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I). Cele două formaţii nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I tot după ce Viorel Duru a făcut apel al decizia Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor. FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi. Gloria Bistriţa nu a primit licenţa pentru datorii la buget.

Însă LPF poate propune Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal modificarea ROAF astfel încât echipele care nu au primit licenţa să evolueze în sezonul viitor în Liga I, o decizie în acest sens urmând a fi luată în şedinţa executivului FRF din 20 iunie.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce va propune modificarea Regulamentului de de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) până luni: "Obligatoriu vom face propunere din partea LPF către FRF pentru Timişoara, Bistriţa şi Bihor".

Mediafax