Culisele transferului lui Onofraş la CSMS Iaşi

de fbogdan1988 | Marti, 9 Aug 2011, 16:37 | 0 comentarii

În afara faptului că a devenit cel mai bine plătit fotbalist al CSMS, jucătorul a fost convins să revină la Iaşi cu promisiunea cooptării în staff-ul administrativ al clubului, după abandonarea carierei sportive.

Cea mai importantă tranzacţie a verii pentru CSMS Iaşi este considerată, aproape unanim, legitimarea lui Marius Onofraş. Fotbalistul născut şi format în Iaşi a revenit pentru a două oară acasă, după ce şi-a reziliat în această vară contractele cu Steaua Bucureşti şi cu Hazar Lankaran (Azerbaidjan).

În condiţiile în care jucătorul care a făcut o figură frumoasă în partidele pe care Unirea Urziceni le-a disputat în Champions League mai avea şi alte oferte din străinătate, mutarea a surprins pe multă lume. Cum declaraţiile oficiale pe marginea tranzacţiei au fost diplomatice, presa locală a încercat şi a reuşit să afle culisele mutării, bazîndu-se pe mai multe surse din club şi din anturajul lui Onofraş.

Dezamăgit de modul în care a fost tratat de Steaua, jucătorul care împlineşte 31 de ani săptămînă viitoare, şi-a reziliat imediat contractul cu gruparea bucureşteană atunci cînd a avut ofertă de la Hazar Lankaran.

Problemele contractuale întîlnite la a două echipă la care a fost legitimat în acest an au dus însă la un divorţ rapid, "Ono" jucînd doar două partide la echipă la care antrenorul Mircea Rednic a mizat, în ultima perioadă, pe foarte mulţi români.

Auzind de situaţia fotbalistului, şefii CSMS au intrat pe fir, managerul Leo Grozavu nereuşind însă să-l convingă pe Onofraş să rămînă în Copou. Ca şi în alte transferuri ale verii, a intervenit primarul Gheorghe Nichita, care a obţinut cuvîntul jucătorului că va jucă la CSMS. Pentru că, deşi a devenit cel mai bine plătit sportiv al echipei, cîştigurile lui Onofraş la Iaşi vor fi departe de cele avute la Steaua sau în Azerbaidjan, atacantul a fost tentat cu promisiunea cooptării în stafful administrativ al clubului în momentul în care va renunţă la carieră de sportiv.

De asemeni, jucătorul a fost pus la adăpost în cazul în care lucrurile nu vor decurge aşa cum trebuie la Iaşi. Astfel, Onofraş, trebuie să returneze doar prima de instalare încasata în cazul în care va dori să plece de la CSMS pe parcursul celor doi ani de contract.

În ceea ce priveşte impresia lăsată de jucător în vestiar, această a fost pozitivă. "Nu a venit cu fiţe, pare modest şi băiat de caracter", au fost primele cuvinte pe care cîţiva jucători de la CSMS le-au spus vizavi de Onofraş.

Şi antrenorul echipei, Marius Baciu, s-a declarat încîntat de aducerea fotbalistului: "Pe lîngă valoarea pe care o are, am auzit despre Onofraş că este şi un băiat de mare caracter. Sînt convins că va recupera repede deficitul de pregătire pe care îl are şi ne va ajută mult. Cu această mutare, sîntem acoperiţi total la mijloc şi în atac, pentru că, în viziunea mea, Onofraş poate juca şi mijlocaş şi vîrf".

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Tag-uri: culise, transfer, onofraş, csms iaşi,

» Mai multe articole din categoria Seria I

Adauga comentariu:


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu
Pastreaza-ma logat! Recupereaza parola Cont nou

ARTICOLELE CELE MAI ...