Socios de Banat. Poli poate avea suporteri/parteneri

Postat de deni10 in Seria a II-a pe Miercuri, 11 Iul 2012

Printre multe idei care le are primarul Nocolae Robu una pare interesantă. Socios la ACS Poli Timişoara. Pe cât de uşor pare pe hârtie, cu atât de greu va prinde contur ideea, mai ales că noul club nu este îmbrăţişat de toţi fanii alb-violeţi.

"Am dori să realizăm însă introducerea sistemului SOCIOS, dacă noi avem 10.000 de suporteri și nu 30.000 câți umplu stadionul la meciurile importante, și 40.000 care stau la televizor, 10.000 de cetățeni iubitori de fotbal care plătesc 100 de euro pe an și această sumă le asigură loc rezervat pe stadion la toate meciurile, se face un milion de euro. Așa aș vrea să ajungem să funcționăm", a spus Robu.

Termenul "socios" provine din fotbalul spaniol. Tradus la prima vedere înseamnă partener/asociat, dar în termen fotbalistic, este o denumire generică pentru toţi membri cotizanţi pe care îi are un club. Cei mai celebri socios sunt la FC Barcelona şi Athletic Bilbao, unde suporterii au ajutat efectiv cluburile la vremuri grele. Cei care primesc carnet de socios, au o pondere decisivă şi în alegera preşedintelui, dar beneficiază şi de unele reduceri şi promoţii. 

Robu îi mai arată o dată uşa lui Iancu. Vezi declaraţia, AICI

banatsport.ro